Donderdag 20 juni 2024

UPDATE: 'Ciman heeft beslissing genomen over zijn nieuwe club'


  • 26-12
  • Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

Voor Laurent Ciman zijn het minder fijne kerstdagen. De verdediger kreeg maandag te horen dat zijn contract bij Dijon FCO verbroken werd, weliswaar in onderling overleg. Waar zijn toekomst ligt, valt een beetje af te wachten. 

Algemeen werd aangenomen dat Ciman zou azen op een terugkeer naar Canada, bij een club die in de MLS voetbalt. Nadat de twintigvoudige Rode Duivel eerder al uitkwam voor Montréal Impact, zou rivaal Toronto FC nu de belangrijkste gegadigde zijn. Toch ziet RTBF nog een andere optie.


In het zuiden van ons land sluit men de mogelijkheid dat Ciman opnieuw een club in de Jupiler Pro League zoekt, niet uit. Welke dat dan zou moeten worden, is koffiedik kijken. De 33-jarige mandekker stond eerder onder contract bij Sporting Charleroi, KV Kortrijk, Club Brugge en Standard Luik. Bij de Rouches kende hij zijn beste periode.


Update 26/12 20.50: De geruchten over een terugkeer naar België mogen uitgesloten worden. Het Nieuwsblad en L'Equipe zijn er zeker van dat Ciman terug naar Noord-Amerika keert. De Rode Duivel gaat opnieuw aan de slag in Canada, waar Toronto FC zijn nieuwe ploeg wordt.

Lees het hele artikel