'Limbombe moest onderzoekers uitleg komen geven over dubieuze deal met Bayat'

Bron tekst / afbeelding: Voetbalprimeur

(519 views)

Anthony Limbombe verruilde Club Brugge afgelopen zomer voor het Franse FC Nantes. De verrassende keuze heeft vooralsnog dramatisch uitgepakt. Limbombe weet absoluut geen potten te breken en werd ook nog eens uitgehoord over zijn opvallende deal met makelaar Mogi Bayat.

Het Franse L'Equipe schrijft dat Limbombe op 5 november jl. tot een bezoek aan de gerechtelijke politie in Nantes werd gesommeerd. De oorzaak: een dubieuze som geld voor Bayat. Tijdens de onderhandelingen met Nantes zou er een akkoord zijn bereikt over een tekenpremie van drie miljoen(!) euro. De onderzoekers vonden dat niet interessant. Wel het feit dat meer dan de helft van die drie miljoen euro rechtstreeks in de zakken van Bayat belandde.


De verdachte transactie zou zijn gedaan om de Franse regels te omzeilen. Spelersmakelaars mogen bij onze zuiderburen maximaal tien procent commissie ontvangen. Bayat is echter heel close met Waldemar Kita, de voorzitter van Nantes, met wie hij in de laatste 2,5 jaar een handvol deals sloot. Bayat en Kita zouden onderling een regeling hebben getroffen. Volgens L'Equipe ontkent Kita echter alle details.


Ondertussen is Limbombe het slachtoffer geworden van een ongelukkige transfer. Limbombe was in de twaalf duels waarin hij speeltijd krijgen (slechts vijf keer basis) pas goed voor één assist. Er wordt zelfs al enige tijd gespeculeerd over een vertrek in januari.

Lees het hele artikel op Voetbalprimeur

Transfernieuws verzamelt automatisch nieuwsberichten uit vrij toegankelijke openbare bronnen. De weergegeven informatie is afkomstig van reeds gepubliceerde content en dient uitsluitend ter verwijzing, doorverwijzing of samenvatting van nieuws uit externe bronnen. Waar mogelijk wordt gelinkt naar de originele publicatie.

Transfernieuws slaat geen afbeeldingen of multimedia-inhoud lokaal op. Afbeeldingen worden rechtstreeks geladen van de content delivery netwerken (CDN’s) van de oorspronkelijke aanbieders. Dit gebeurt uitsluitend wanneer deze bronnen publiek beschikbaar zijn zonder technische beperkingen.